Φιλοξενία της ομάδας ERASMUS

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, με τίτλο: Hand in Hand With Games From The Past to The Future με υπεύθυνο επικοινωνίας την Κα.Σαρρή Κατερινα.Οι εκπαιδευτικοί των σχολεία της Τουρκιάς,της Ρουμανίας και της Β.Μακεδονίας ταξίδεψαν στη χώρας μας ,έπαιξαν ,διασκέδασαν γνωρίζοντας την ελληνική κουλτούρα τον πολιτισμό αλλά και τα παραδοσιακά παιχνίδια του τόπου μας.

Επίσκεψη της ομάδας erasmus στην Κνωσσό

Η κινητικότητα των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε από τις 19/9/2022-23/9/2022 με δασκάλους και μαθητές να δίδουν τον καλύτερο τους εαυτό ,αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις !!! Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι, γεμάτοι νέες εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις!!!

Οι συνεργάτες του σχολείου μας αφού παρακολούθησαν το φεστιβάλ ελληνικών παραδοσιακών παιχνιδιών που οργανώθηκε στην αυλή του σχολείου,  με τη σειρά τους δίδαξαν στους μαθητές παραδοσιακά παιχνίδια της πατρίδας τους.

Οι μαθητές βελτίωσαν τις γλωσσικές του δεξιότητες στα αγγλικά μιας και παρουσίασαν τα παραδοσιακά παιχνίδια της χώρας τους, συνομίλησαν και έπαιξαν μαζί τους.

https://www.cretalive.gr/kriti/axehasti-empeiria-erasmus-stin-kriti?fbclid=IwAR1bCVG8C6o97f9KD-0m3UEc1glu7JnOWZO_ojAIdxFqv86iGtAZ-mfyWCs

Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος , μαθητές και δάσκαλοι δημιούργησαν μια βαλίτσα γεμάτη παιχνίδια του χθες.Η βαλίτσα αυτή  κάνει το γύρο του σχολείου  και στόχος της είναι να βοηθήσει το παραδοσιακό παιχνίδι να πάρει μια θέση στην καρδιά των μικρών μας μαθητών .Την πρώτη ύλη μας την έδωσε η φύση. Παιχνιδια φτιαγμένα από πέτρες, βαμβάκι, χώμα, ξύλο αλλά  και άλλα απλά υλικά θα αναβιώσουν ξανά και θα βοηθήσουν έτσι τη νέα γενιά να βρει και άλλους τρόπους διασκέδασης”.

https://www.cretalive.gr/kriti/ti-egine-kai-hathikan-oi-paidikoi-antilaloi-apo-toys-dromoys?fbclid=IwAR09m8S2Q6Osv4TxeNTrx0k4ePm-gshElcrsEoLP2RCAiL4yL-rJF4jg9fQ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.